GroenLinks-wethouder John Steegh treedt af

GroenLinks-wethouder John Steegh treedt af. Dat heeft hij vanavond besloten, nadat hij afgelopen donderdag in de problemen kwam toen zijn eigen fractie tegen de plannen voor de bouw van een tijdelijke parkeergarage bij de wijk Transvaal stemde. Coalitiepartners VVD en CDA spraken al eerder de verwachting uit dat Steegh af zou treden nu zijn partij het college niet meer steunt. John Steegh: “Ik heb moeten constateren dat er onoverbrugbare verschillen bestaan tussen de fracties van GroenLinks en de andere collegefracties. Het onderlinge vertrouwen is weg. Dat vind ik buitengewoon vervelend. Er is voor mij nu maar een conclusie mogelijk; mijn positie binnen het college is hiermee niet meer houdbaar. Daarom heb ik besloten om af te treden als wethouder.”  Burgemeester Lenferink betreurt het aftreden van Steegh: “We verliezen een gewaardeerde collega. Ik heb altijd zeer plezierig samengewerkt met John.” Het college van burgemeester en wethouders beraadt zich morgen op de gevolgen van het aftreden van John Steegh. Zo moet besloten worden wie zijn taken waarneemt tot aan de gemeenteraadsverkiezingen in maart.

Steegh kwam de afgelopen jaren vaker onder vuur te liggen. Met name D66 nam Steegh keer op keer flink op de korrel en diende zelfs meerdere keren een motie van wantrouwen tegen hem in. Die kregen nooit voldoende steun. Feitelijk begon de kritiek al direct na de vorige verkiezingen toen een lid van GroenLinks de integriteit van Steegh ter discussie stelde op de website van die partij. Steegh kon na een intern onderzoek toch wethouder worden. Ook na de val van het college in 2007, keerde Steegh terug en kreeg zijn huidige portefeuille (verkeer en milieu). Echt in de problemen kwam hij in 2008 toen hem werd verweten niet goed te hebben gehandeld in de kwestie rond de grootschalige fraude bij Kringloopbedrijf Het Warenhuis. Gesteund door de coalitiepartijen kon hij toch aanblijven. Wel moest hij zijn voorzitterschap van de Gevulei opgeven.

Leiden steeghweg


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×