SLS breidt campuscontract uit

SLS Wonen zet de campuscontracten per 1 februari ook in bij de verhuur van zelfstandige woonruimte. In het campuscontract is vastgelegd dat alleen studerende personen woonruimte van SLS mogen huren. Zes maanden nadat de studie beëindigd is, moet de kamer verlaten zijn. Tot nu toe wordt het contract alleen gebruikt bij onzelfstandige woonruimte, zoals studentenkamers. Bij zelfstandige woonruimte geldt nu nog een opzegtermijn van twee jaar. Om de doorstroom in studentenwoningen te bevorderen en het tekort tegen te gaan, krijgen alle studenten die al een campuscontract hebben omdat ze al in een studentenkamer wonen, ook zo’n contract als ze doorstromen naar zelfstandige woonruimte. Huurdersvereniging BRES is akkoord met deze gang van zaken. Voor een vijfde deel van de zelfstandige woningen, geldt de invoering van het contract niet. Het gaat daarbij om de wat duurdere appartementen.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×