Gemeente mag panden Vrijplaats ontruimen

De gemeente mag de panden aan de Koppenhinksteeg waarin de Vrijplaats huist, ontruimen. Dat is de uitspraak van de rechter in antwoord op het kort geding dat de gemeente tegen de gebruikers van de panden had aangespannen. Zodra de panden leeg zijn, kan projectontwikkelaar Atrium aan de slag met de realisatie van appartementen en winkels. De monumentenvergunning voor de herontwikkeling is al verleend. Zodra deze onherroepelijk is, wordt de bouwvergunning afgegeven. Wethouder Pieter van Woensel is blij met de uitspraak. Hij zegt: “Ik hoop dat deze uitspraak voor de gebruikers het signaal is om de panden van de Vrijplaats Koppenhinksteeg per direct zelf te verlaten. Is dat niet het geval dan worden de panden zo spoedig als mogelijk ontruimd”.

In zijn uitspraak gaf de rechter ook aan dat de gemeente niet met de ontruiming van de panden hoeft te wachten, tot de uitspraak van de Europese Commissie over de eventuele staatssteun die volgens de Vrijplaats verleend zou zijn bij de afsluiting van de koopovereenkomst tussen de gemeente en Atrium.

Leiden Linkse Kerk


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×