Start bouw toekomstig hart Leiden-Noord

Het college van burgemeester en wethouders heeft het uitvoeringsbesluit Kooiplein vastgesteld. Na goedkeuring van de gemeenteraad wordt dit voorjaar gestart met de ontwikkeling van het eerste deelgebied en het bestemmingsplan Kooiplein en omgeving en in het voorjaar van 2011 met de bouw van de eerste woningen. Er zullen 328 woningen in het hogere segment, koopwoningen of vrije sector huurwoningen, worden gebouwd, 104 huizen in de sociale sector, 851 parkeerplaatsen, 5.300 m2 commerciële voorzieningen en 2.000 m2 maatschappelijke voorzieningen. Samen met de gemeente en de Sleutels is door Proper-Stok, in samenwerking met Stedenbouwkundig bureau KCAP, het definitief ontwerp uitgewerkt. Volgens de plannen wordt het Kooiplein straks het toekomstige hart van Leiden Noord, grenzend aan een grote, groene zone :de Tuin van Noord.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×