Foto: Provincie Zuid-Holland.

Oude Rijn gestremd voor scheepvaart

Doordat een hei-installatie gisteren van een ponton in de Oude Rijn is gevallen, is er tussen Alphen aan den Rijn en Koudekerk aan den Rijn tijdelijk geen scheepvaart mogelijk. De provincie Zuid-Holland adviseert de scheepvaart om via de Kaag, Nieuwe Wetering, Oude Wetering en Braassemmermeer te varen. De kraan wordt vandaag uit het water getakeld. Er is niemand gewond geraakt bij het ongeval.

De kraan viel van het ponton toen een aannemer in opdracht van de provincie bezig was met het vervangen van de oever van de Oude Rijn. Hiervoor wordt onder meer een kraan ingezet met een hei-installatie. Ondanks de nodige voorzorgsmaatregelen is de kraan uit balans geraakt en in de Oude Rijn terechtgekomen.

Leiden Regio


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×