Getuigen gezocht gewapende overval op snackbar Hoge Rijndijk

Voor een snackbar aan de Hoge Rijndijk begon het nieuwe jaar slecht. Op 1 januari, omstreeks 22.50 uur, kwamen drie gewapende mannen binnen, met andere bedoelingen dan het halen van een patatje. Het personeel werd bedreigd en de drie gingen er met het geld vandoor richting de Catharinastraat. Mogelijke getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

De Volkskrant meldt vandaag: ‘In de regio Amsterdam zijn dergelijke overvallen met 11 % toegenomen. Korpschef Bernard Welten van de politie Amsterdam-Amstelland zei gisteren tijdens zijn nieuwjaarsrede het volgende hierover: “Vroeger werden banken overvallen. Toen die goed beveiligd werden, werden postkantoren het doelwit. En nadat daar de beveiligingsmaatregelen verbeterd waren, kwamen de benzinestations aan de beurt. En zo verschuift het patroon en worden steeds vaker kleinere ondernemingen en burgers in hun woningen slachtoffer. Waar men zich vroeger schuldig maakte aan winkeldiefstal lijken jonge criminelen bijna at random (blindelings red.) winkels binnen te gaan en de uitbaters te bedreigen. Veel daders zijn veelplegers.”

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×