Inhaalslag gemeente ophalen opgehoopt afval

De gemeente Leiden heeft afgelopen zaterdag (tweede kerstdag) en tevens zondag afval ingezameld. Dit was dan ook echt noodzakelijk, want de puinhopen op en rond de containers waren niet meer te overzien en geven bovendien extra risico op het stoken van fikkies, nu de jaarwisseling nadert. Ook deze week wordt gebruikt om de opgelopen inzamelingsachterstanden, veroorzaakt door sneeuwoverlast, in te halen. Aanstaande woensdag verwacht de gemeente geen inzamelingsachterstand meer te hebben.

Deze week kunnen de Leidenaren de minicontainers aanbieden volgens het reguliere inzamelingsschema. Dat geldt zowel voor de minicontainers met restafval als de minicontainers met GFT-afval. Minicontainers met restafval, die vorige week of het afgelopen weekend niet zijn geleegd, worden de komende dagen alsnog geleegd. Dat geldt niet voor de minicontainers met GFT-afval. Minicontainers met GFT-afval worden volgens schema volgende week weer geleegd. Verwacht wordt dat dit geen problemen oplevert, omdat in deze tijd van het jaar weinig GFT-afval wordt aangeboden.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×