Leefbaar Leiden: "Leiden voor de Leidenaren"

Leefbaar Leiden heeft het programma klaar voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart volgend jaar. In het programma schrijft de partij op te willen komen voor de Leidenaren die vaak niet gehoord worden door de andere partijen. De leefbaren willen dat onder meer doen door het vaker houden van referenda. Verder moeten Leidenaren voorrang krijgen op de arbeids- en woningmarkt boven ‘gelukszoekers’ van buitenaf. “Door de komst van nieuwkomers in Leiden die werk zoeken (Polen, Bulgaren, Roemenen) wordt het erg druk op de woonmarkt en ook op de banenmarkt. Leidenaren die al van hun geboorte af in Leiden wonen, wachten vaak meer dan elf jaar op een eigen huurwoning. Men ziet vaak dat buitenlandse werknemers eerder een woonruimte in gebruik kunnen nemen,” zo staat in het programma te lezen.

De partij spreekt zich verder uit tegen de komst van moskeeën met hoge minaretten, de aanleg van de RijnGouwelijn en de bouw van een bedrijventerrein in de Oostvlietpolder. Lijsttrekker Daan Sloos: “Leiden is een mooie en historische stad. Onze partij waakt over het imago en de identiteit van de stad. Die moet onaangetast blijven. Verder besteden we speciale aandacht aan ouderen, een groep die de politiek nog té vaak over het hoofd ziet.”

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×