Ook dit jaar worden er in de Pieterkerk weer kerstnachtdiensten gehouden onder leiding van dominee Ad Alblas (midden). (Archieffoto: Chris de Waard).

Kerstnachtdiensten in Pieterskerk

Op kerstavond worden er in de Pieterskerk drie kerstvieringen met voorganger ds A. Alblas gehouden. Vanaf 18.30 uur is er een kinderkerstfeest. Er worden dan kerstliedjes gezongen met begeleiding van Case (zanger/gitarist) en er wordt een ‘engelenkoor’ gevormd. Ook wordt het kerstverhaal verteld en gespeeld. Op het orgel speelt Joop Brons. Vervolgens zijn er twee identieke Kerstnachtvieringen met als thema  ‘de Reddende Engel’. De eerste dienst begint om 20.30 uur, voorafgaand om 20.15 uur door samenzang. De tweede dienst begint om 22.30 uur, samenzang 22.15.

Voor de late dienst zijn i.v.m. brandweer/veiligheidsvoorschriften GRATIS toegangskaarten te krijgen bij de Pieterskerk, Kloksteeg 16, VVV, Stationsweg 41, Kapsalon Smittenaar, Hooigracht 102, Bakkerij van Kempen, Kooilaan 19, Sloos  Sport , 5 Meilaan 49 en Boekhandel  Ichtus, Korevaarstraat  2E.  Kaarthouders krijgen toegang tot de kerk aan de pleinzijde. 

Niet kaarthouders hebben bij de andere ingang toegang tot de kerk. De vieringen worden opgeluisterd door solozang en muziek. Medewerking verlenen Pia Schütz, sopraan en het klarinetensemble Lignum o.l.v. Gerben Groot Landeweer. De samenzang wordt behalve door het orgel ook begeleid door Brigitte van Es en Marije Koopmans tweestemmig trompet. De beide diensten worden op het orgel begeleid door Theo Visser. (zie ook www.kerstnachtdienst-pieterskerk.nl).

Cultuur Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×