GroenLinks pleit voor vroegtijdige budgetvoorlichting

GroenLinks stelt het college voor om in Leiden te starten met vroegtijdige budgetvoorlichting. Door de economische crisis belanden veel mensen in de WW of bijstand. GroenLinks vreest dat ook veel Leidse huishoudens in de problemen komen. Naar verwachting krijgen ook veel mensen met hoge woonlasten met financiële nood te maken, als zij hun baan verliezen. In Enschede is een speciaal loket ingericht waar mensen terecht kunnen voor financiële adviezen. Dat loket is te vinden op een Werkplein, waar het UWV en de gemeente samenwerken. Bovendien zijn de lokale banken deels verantwoordelijk voor het bemannen van dat loket. GroenLinks wil nu van burgemeester en wethouders weten of er een soortgelijk loket kan komen op het toekomstige Werkplein in het Stadsbouwhuis en of zij verwachten dat vroegtijdige budgetvoorlichting financiële problemen kan voorkomen.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×