15-Jarige jongen veroordeeld wegens voorbereiding moord

De rechtbank in Den Haag heeft een 15-jarige jongen uit Rijnwoude veroordeeld voor voorbereidingshandelingen voor moord en bedreiging. De rechtbank acht bewezen dat de jongen in mei van dit jaar vergevorderde plannen had voor een aanslag op zijn school. De jongen had zelfs een dodenlijst met namen van leerlingen en docenten. De rechtbank heeft een jeugddetentie opgelegd die gelijk is aan het voorarrest van 83 dagen. Sinds augustus van dit jaar wordt de jongen intensief behandeld. Om voortzetting van die behandeling te garanderen, is de jongen ook een voorwaardelijke PIJ-maatregel (Plaatsing in een Inrichting voor Jeugdigen) en begeleiding door de jeugdreclassering opgelegd.

Eind mei werd de toen 14-jarige jongen aangehouden naar aanleiding van signalen dat hij zichzelf van het leven zou willen beroven en mogelijk ook geweld zou gaan gebruiken tegen anderen. De jongen bekende dat later ook. Hij bleek van zijn spaargeld al een aanbetaling voor een vuurwapen te hebben gedaan.

Regio


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×