Walter Wolff, winnaar van de Leidse Jazz Award 2009, treedt komende jazzweek op in Q-bus. (Foto: Leidse Jazzweek).

Leidse Jazzweek hard getroffen door crisis

De Leidse Jazzweek heeft flink te lijden onder de financiële crisis. Drie van de grootste sponsoren zijn de afgelopen weken afgehaakt, waardoor de organisatie zich genoodzaakt zag het ‘KeyTown Festival’ in het Stedelijk Concertgebouw uit het programma te schrappen. Centrale plek zal tijdens de Leidse Jazzweek ook in januari weer De Waag zijn. Vier dagen wordt een programma met lokale en nationale artiesten neergezet. Onder andere Roos Jonker, Liquid Spirits featuring Lo van Gorp, George, Bart Wirtz en Vivienne Aerts zullen op het podium verschijnen. Op vrijdagavond 22 januari wordt de blues-avond ingevuld door de Bintangs en Big Blind. De Leidse Jazzweek duurt van 20 tot en met 24 januari en wordt op woensdag 21 januari officieel geopend.

Evenementenorganisator Hans van Polanen heeft inmiddels enkele contracten met artiesten van het KeyTown Festival overgenomen, waardoor deze alsnog een plek krijgen in de programmering van de Leidse Jazzweek. In de Qbus treden onder andere Quinteto Tango Extreme, Electric Kulintang met Susie Ibarra en Roberto Rodriquez, de Gooische Compagnie o.l.v. Cees Schrama, Club des Belugas Orchestra en hoogstwaarschijnlijk ook Sabrina Starke op. Ook de winnaar van de Leidse Jazz Award 2009, Walter Wolff, treedt op in Q-bus.

Op 21 januari wordt de Leidse Jazz Award voor de tweede keer uitgereikt. Inmiddels hebben zich daarvoor 15 jazzstudenten aangemeld en materiaal aangeleverd. De jury nomineerde op 9 december 2009 vijf kandidaten. Zij strijden tijdens de Leidse Jazzweek in de ‘Taffehzaal’ van het Rijksmuseum van Oudheden te Leiden om 1e prijs. In alfabetische volgorde zijn de genomineerden Kaan Biyikoglu, Anneleen Boehme, Marjan van Rompay, Mark Schilders en  Floriaan Wempe. Naast de Jazzaward is er ook een publieksprijs. De Leidse Jazz Award wordt uitgereikt door Jan Willem Luyken, directeur van het North Sea Jazzfestival. De avond wordt opgeluisterd met een optreden van Karel Boehlee.

De volledige programmering is te vinden op de website: www.leidsejazzweek.nl. Kaarten kunnen niet online besteld worden. De kaarten voor de Waag worden uitsluitend aan de deur verkocht. Voor Q-bus kunnen kaarten besteld worden via het reserveringsnummer 06-24922706.

Cultuur Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×