Omvangrijke staalconstructie in nieuwbouw ROC

Afgelopen dinsdag wachtte de bouwers van het ROC aan het Lammenschanspark een grote precisieklus. Er moest een enorm spant in het gebouw worden geplaatst. Deze staalconstructie die 30 meter lang is en ruim 60 ton weegt, is bedoeld voor de overspanning van het sportcentrum dat in het complex komt. Het gevaarte was een paar dagen eerder in delen op de bouwplaats gebracht, waar het in elkaar werd gezet. Dinsdag waren er twee mobiele kranen nodig om het spant centimeter voor centimeter op twee prefab betonnen kolommen te hijsen. Spannend daarbij was de vraag of alle maten precies klopten. Dat bleek het geval te zijn.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×