Crisis bij COC Leiden; bestuur opgestapt

Tijdens een hectisch verlopen ledenvergadering is gisteren het voltallige bestuur van het COC Leiden opgestapt. Het rommelde al langer binnen de Leidse afdeling van de homobelangenvereniging, maar nu is de bom dus gebarsten. Na forse kritiek vanuit de leden, besloot het zittende bestuur de eer aan zichzelf te houden. Direct daarna trad een nieuw (interim)bestuur aan. Enekele weken geleden stapte ook al de complete groep bar-vrijwilligers op, nadat ze zich door het nu opgestapte bestuur niet gehoord voelden. Peter Bootsma, de gisteravond opgestapte voorzitter van het COC Leiden, schrijft op zijn weblog dat de leden kennelijk te hoog gespannen verwachtingen hadden. Ook heeft hij zich enorm gestoord aan de vele interne problemen die steeds weer de kop op staken binnen de organisatie: “Ik heb heel vaak gewild dat we met het COC-bestuur gezamenlijk op zouden komen voor de belangen van de homogemeenschap van Leiden en omstreken – om vervolgens vast te moeten stellen dat we onze tijd toch weer vooral hadden te besteden aan allerlei intern gedoe. Eigenlijk is er amper een week geweest zonder.”

Het interim-bestuur wil zich de komende tijd vooral bezig houden met de continuiteit van de vereniging en de activiteiten. Ook op financieel vlak moet er orde op zaken worden gesteld.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×