Na de plechtige uitreiking van de Yad Vashem onderscheiding poseren Janny en Willem Develing met emeritus rabbijn Awraham Soetendorp. Foto: PR.

Yad Vashem medaille voor Catharina Develing

De Leidse Catharina Develing heeft postuum de Yad Vashem medaille gekregen. De weduwe met vier kinderen bood tijdens de tweede wereldoorlog onderdak aan het Joodse jongetje John Sanders. Het gezin woonde destijds in de Sumatrastraat. Toen John in 1944 ziek werd, slaagde de Leidse erin hem drie dagen achter elkaar een ei te geven, zoals de dokter voorgeschreven had. Na de oorlog verhuisde John met zijn familie naar Canada. Nog altijd onderhouden beide families warme contacten met elkaar.

De medaille werd in de Liberaal Joodse synagoge te Den Haag overhandigd aan Janny en Willem, twee van de kinderen van Catharina Develing. Bij de plechtigheid waren ambassadeur van Israël Harry Kney-Tal, VVD-voorman Mark Rutte en emeritus rabbijn Soetendorp aanwezig. Zij prezen de moed van De Leidse moeder. De naam van Catharina Develing wordt gebeiteld in de Eremuur van Yad Vashem te Jeruzalem.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×