Prof.dr. R. Willemze koninklijk onderscheiden

Prof.dr. R. Willemze is vrijdag in het LUMC benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Hij heeft deze titel gekregen vanwege zijn werkzaamheden als hoofd van de afdeling Hematologie van het LUMC en als Hoogleraar Geneeskunde van de universiteit Leiden. Ook de diverse beroepsgerelateerde activiteiten van de professor speelden een rol bij de onderscheiding. Prof Willemze leverde een belangrijke bijdrage aan het verhogen van de kwaliteit van de hematologie in Nederland. Hij verrichte baanbrekend werk op het gebied van onderzoek en klinische implementatie. Ook is door zijn initiatieven het research laboratorium voor experimentele hematologie uitgegroeid tot een grote faciliteit voor wetenschappelijk onderzoek. De professor vervulde allerlei nevenfuncties en heeft meer dan honderd publicaties in nationale en internationale wetenschappelijke tijdschriften op zijn naam staan.

Hij ontving de Koninklijke onderscheiding na afloop van het hoorcollege ter gelegenheid van zijn afscheid als hoofd van de afdeling Hematologie. Burgemeester Schelberg van Teylingen speldde de versierselen op.

Leiden Regio


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×