Vanaf vandaag wordt er op de Nieuwe Rijn hard gewerkt aan de ijsbaan die de komende maand voor extra winterse taferelen zal zorgen in het Leidse centrum. (Foto: PR). Reportage: Frank Wassink.

Opbouw ijsbaan Nieuwe Rijn van start

Vandaag is er begonnen met het opbouwen van de Zorg en Zekerheid IJsbaan die op het water van de Nieuwe Rijn komt te liggen. Vanaf aanstaande vrijdag tot en met zondag 3 januari ligt de kunstijsbaan in het centrum van Leiden. Centrummanager Joost Bleijie is dolenthousiast over de openluchtbaan op de gracht: “Iedere stad heeft een ijsbaan, maar geen enkele stad heeft een ijsbaan op een gracht. Ik ben daar wel trots op”. Naast de ijsbaan verrijst er ook een Koek en Zopietent op het water die door CityHall en Einstein wordt gerund.

De ijsbaan zal vrijdag geopend worden door Elfstedentochtwinnaar Henk Angenent. Hij zal rond 19:30 uur het startschot geven. Tijdens deze feestelijke opening zullen tientallen kinderen voor een extra sfeervolle winterse tint zorgen. Vanuit het Huis van Sinterklaas start namelijk om 18:30 uur een Lampionnenoptocht voor alle Leidse kinderen. Deze eindigt aan de rand van de ijsbaan.

Naast de ijsbaan en de afsluitende lampionnenoptocht, staat vrijdag 4 december tevens de eerste Moonlight-Shopping op het programma. Ofwel een sfeervolle koopavond waarbij gewinkeld kan worden, terwijl onder meer acrobatenpieten en singer-songwriters zorgen voor extra vermaak op straat.

Alle winterse activiteiten in Leiden staan op //winterinleiden.nl/

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×