Foto: Johan Steenbergen fotografie.

Gemeente en corporaties ondertekenen samenwerking

Afgelopen donderdag tekenden de gemeente en Leidse corporaties een overeenkomst over prestatieafspraken om hun ambities voor het wonen in Leiden te realiseren. Aan tafel in de woonwinkel van de Sleutels zaten de directeuren van Ons Doel, Portaal, de Sleutels, SLS Wonen en Ymere en wethouder Pieter van Woensel. Vooraf aan de ondertekening werden er ruim een jaar intensieve besprekingen en overleg gevoerd. Het was dus een feestelijk moment, toen de handtekeningen werden gezet onder een overeenkomst, die moet gaan zorgen voor een effectievere samenwerking tussen alle partijen. De prestatieafspraken worden elke twee jaar geëvalueerd en opnieuw bevestigd, om zodoende vinger aan de pols te houden. Ook de FHLO (Federatie Huurdersverenigingen Leiden en Omgeving) is betrokken geweest bij de totstandkoming van de afspraken.

Concreet zijn een aantal zaken besproken en vastgelegd, zoals het aantal sociale huur- en koopwoningen, de kwaliteit van de woningen, nieuwbouw en woningen voor kwetsbare groepen en studenten. Zo hebben de corporaties toegezegd vóór 2015 750 nieuwe sociale huurwoningen te bouwen en gaan ze traploze woningen toegankelijk maken voor rolstoelen en rollators.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×