Zonnige Sinterklaasintocht trekt extra veel publiek

Gisteren was het eindelijk zover en arriveerden Sinterklaas en zijn Pietengevolg met de pakjesboot in de Sleutelstad. Het leek wel lente, met een stralende blauwe lucht en de hoge temperatuur. Geen plaatjes van besneeuwde daken of kinderen met warme mutsen en dassen dit jaar. De boot van de Sint, het waren er zelfs twee vanwege de vele Pieten en cadeaus, werd gevolgd door grote aantallen kleine bootjes vol enthousiaste kinderen. De politie te water hield alle volgbootjes achter de twee boten van Sinterklaas en dit kwam de veiligheid zeker ten goede. Om 12.00 uur ging de Blauwpoortsbrug open en arriveerde de bonte stoet op de Beestenmarkt, waar de Sint door burgemeester Lenferink van harte welkom werd geheten. De Sint logeert de komende periode tot zijn verjaardag in het Huis van Sinterklaas in de Leidse Waag, waar dagelijks leuke activiteiten voor kinderen worden gehouden. Meer info: www.huisvansinterklaas.nl

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×