10 Jaar cel voor doodsteken vriend

De rechtbank in den haag heeft de 36-jarige man uit Leiderdorp die op 18 december vorig jaar zijn vriend doodstak, veroordeeld tot een gevangenisstraf van 10 jaar. Het slachtoffer, een 69-jarige man uit Leiden, werd destijds dood aangetroffen in zijn huis aan de Oppenheimstraat. Hij bleek door messteken om het leven te zijn gebracht. Op 16 februari 2009 werd de dader aangehouden. Het slachtoffer en de dader hadden een relatie. Mogelijk is jaloezie een motief geweest van de dader. De Leiderdorper heeft steeds ontkend dat hij het slachtoffer om het leven heeft gebracht. Maar de officier van justitie was van mening dat er voldoende bewijs was dat hij degene was die de Leidenaar had neergestoken. De straf is conform de eis van de officier van justitie.

In het huis aan de Oppenheimstraat werden vingerafdrukken van de dader aangetroffen. Ook zaten er bloedvlekken op de jas van de dader waarvan het DNA-profiel overeen kwam met dat van het slachtoffer. Verder heeft de dader 112 gebeld om te melden dat zijn vriend dood op de grond lag en dat er bloed lag, terwijl de ambulancemedewerkers en politiemensen op het eerste gezicht geen zichtbare bloedsporen aantroffen. Tenslotte heeft de dader in de gevangenis een gesprek gehad met een medegedetineerde waarin hij vertelde dat hij het slachtoffer had neergestoken, dat er bloed op zijn jas zat en dat hij geld in de woning had neergelegd om het op een beroving te laten lijken.

Leiden Regio Moord Oppenheimstraat


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×