Foto:PR.

Groene Kamer Molen De Valk in nieuw jasje

Het Leidse bedrijf ‘Restauratie Studio Peter Willemse’ is de komende weken druk bezig met de restauratie van de ‘Groene Kamer’ uit 1869 van voormalig molenaarsgezin Pieter en Jacobina Aleyda Schippers van Rhijn in Molen de Valk. De kamer bevindt zich op de begane grond en is de enige bewaard gebleven stadsmolenaarswoning van Nederland. De Groene Kamer werd alleen gebruikt op zon- en feestdagen. De aanwezige schilderingen op de schoorsteenwand en het plafond werden eind 19e eeuw vervaardigd door Joannes van Rhijn, een broer van de laatste molenaar Willem van Rhijn. Twee jaar na zijn overlijden op 87-jarige leeftijd, in 1964, werd De Valk een gemeentelijk museum.

De grootschalige restauratie vindt plaats in samenwerking met Schildersbedrijf Niek van Kesteren & Zonen BV, Voorhout en wordt gesponsord door Sikkens Verkoop, Leiden.

Omstreeks de tweede week van december  zal de Groene Kamer geheel gerestaureerd weer voor publiek toegankelijk zijn.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×