Mevrouw Ans Terpstra – Damhuis is door de koningin benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Terpstra vierde vandaag haar 20-jarig jubileum als vrijwilligster bij het Inloophuis Psychiatrie. Loco-burgemeester Gerda van den Berg reikte de onderscheiding vanmiddag uit tijdens een symposium dat werd gehouden vanwege het 25-jarig bestaan van het Inloophuis Psychiatrie. Mevrouw Terpstra is jarenlang in de psychiatrie werkzaam geweest. Zo werkte zij in Endegeest, de Willem van den Bergh Stichting en in De Wilbert. Daarnaast werd zij ook nog eens vrijwilligster in de psychiatrie.

Zo was zij actief voor de ouderensoos van de Willem van den Bergh Stichting en als activiteitenbegeleidster in de Wilbert in Katwijk. In 1989 werd mevrouw Terpstra actief in het inloophuis Psychiatrie te Leiden. Deze instelling biedt in de avond en in het weekend een ontmoetingsplek voor (ex)cliënten van de geestelijke gezondheidszorg. Zij begeleidt daar activiteiten en biedt samen met andere vrijwilligers een luisterend oor aan de bezoekers. Daarnaast is mevrouw Terpstra lang actief geweest met het rondbrengen van maaltijden voor tafeltje-dek-je, het kinderwerk in de Tijdelijke Noodopvang Vluchtelingen in Lisserbroek en binnen de Gereformeerde Gemeente Vrijgemaakt in haar woonplaats Rijnsburg.

Foto: D'Andrea Fotostudio

Koninklijke Onderscheiding voor Ans Terpstra

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×