CDA bezorgd over inbraakgolf Leiden en voorschoten

Het CDA is bezorgd over de inbraakgolf die Leiden-Zuid en Voorschoten teistert. Frank van Dijk heeft hierover op 28 oktober gelezen in het Leidsch Dagblad en vraagt het college namens het CDA om duidelijkheid. Allereerst wil hij weten of de in het artikel genoemde inbraakcijfers kloppen en wat het oordeel van het college daarover is. Ook wil hij weten of er sprake van georganiseerde misdaad is en of de politie bij de opsporing van de daders gebruik maakt van ervaringen uit andere steden. Daarnaast wil hij weten welke acties de politie in gang gezet heeft om de daders te pakken, of er al signalementen bekend zijn en of de burgers al zijn ingezet bij het vinden van de inbrekers. Het CDA vindt het belangrijk dat ook alle aangiftes voor kleinere criminaliteit serieus worden genomen.

Van Dijk vraagt of de politie de aangiftes die via internet binnenkomen, even serieus neemt, als de aangiftes die via het bureau worden gedaan. Verder informeert hij naar de samenwerking met de woningcorporaties als het gaat om preventie en voorlichting rond het voorkomen van inbraak. Van Dijk wil daarbij weten of het college bereid is risicogebieden in kaart te brengen en daar het keurmerk Veilig Wonen versneld in te zetten.

Leiden Regio


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×