Keramiek van Merijn Tinga bij Galerie Zône

Onder de titel ‘Love / War’ exposeert kunstenaar Merijn Tinga zijn keramische kunstwerken bij Galerie Zône. Tinga is in Leiden vooral bekend door zijn werk bij het Leidse kunstcollectief Kunst Uitschot Team (K.U.T.) Door de duidelijk eigen stijl van Tinga’s werk, zijn in de sculpturen de bekende K.U.T. beelden, zoals de Leidse Venus, die in het nieuws kwam door haar onthoofding, duidelijk te herkennen. In zijn sculpturen gaan telkens twee figuren op een of andere manier de confrontatie met elkaar aan. Hun verstrengeling houdt het midden tussen een omhelzing of een worsteling. Doordat Tinga zijn werk een glazuurlaag geeft van licht gekleurde ’terra sigillata’, ontstaat een zijde-achtige glans.

De expositie loopt van 1 november tot en met 31 december; de feestelijke opening vindt plaats op zaterdag 7 november van 14 – 16 uur. Meer info en openingstijden: www.galeriezone.nl

Cultuur Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×