'Sumatra Tercinta, het geliefde eiland' bij Volkenkunde

Museum Volkenkunde opende op 14 oktober voor de eerste keer in zijn bestaan een tentoonstelling, die geheel gewijd is aan het Indonesische eiland Sumatra. Veel topstukken worden hierbij voor het eerst aan het Nederlandse publiek getoond en weerspiegelen het unieke karakter van dit bijzondere eiland met een imposante geschiedenis. Sumatra tercinta (Indonesisch voor: geliefd Sumatra) heeft veel te bieden. Door haar ligging op een knooppunt van handelswegen overzee, tussen China in het oosten en India en Arabië in het westen, is de betekenis van deze wederzijdse beïnvloeding op de verschillende culturen van groot belang. Bezoekers worden aan de hand van vijf verschillende thema’s, de Indiase, Arabische, Chinese, Indonesische en Europese invloeden over de tentoonstelling en het eiland geleid. Museum Volkenkunde wil ook graag iets concreets doen voor de slachtoffers van de aardbeving in Sumatra en schenkt de toeslag van 1 euro per bezoeker aan het fonds voor de slachtoffers.

De tentoonstelling is te zien tot 25 april 2010. Meer info: www.volkenkunde.nl

Cultuur Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×