Leiden heeft niet lang plezier van extra fietsenrekken

De ruim 600 extra fietsenrekken die in september werden geplaatst bij de stations Leiden Centraal en Lammenschans zijn voor een groot deel alweer verdwenen. In verband met de kermis op 3 oktober heeft de gemeente honderden fietsenrekken op de Stationsweg verwijderd en tot nu toe niet teruggeplaatst. De Leidse Pvda-fractie vraagt het college nu om ze met spoed terug te zetten. “Indien u de keuze moet maken tussen het eerst beantwoorden van deze vragen of het terugplaatsen van de fietsrekken, voelt u zich dan vrij om voor dat laatste te kiezen,” zo besluit raadslid Gijs Holla cynisch zijn schriftelijke vragen over de kwestie.

Holla verzoekt het college om ervoor te zorgen dat de fietsrekken zo snel mogelijk weer worden teruggeplaatst en wil ook weten of het wellicht een bewuste keuze van het college is om de rekken niet terug te zetten. Holla denkt dat de gemeente in verband met de verbetering van de beeldkwaliteit van de Stationsweg mogelijk heeft besloten om de rekken niet terug te zetten. Hij pleit ervoor om dat doel te bereiken door een uitbreiding van het ‘fietsfout=fietsweg gebied.

Leiden fietsenrekken


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×