Theo en Nelly van Doesburg, foto: Museum de lakenhal.

Documentaire Nelly van Doesburg: 'Sta op en verander de hele rotzooi'

Rondom de grote Van Doesburgtentoonstelling in Museum de Lakenhal, worden diverse interessante activiteiten georganiseerd. Zo wordt op zondag 1 november de vrouw van Theo van Doesburg, Nelly, belicht in een speciale documentaire, die over haar leven werd gemaakt door Hank Onrust. De film, met de titel: ‘Sta op en verander de hele rotzooi’, geeft duidelijk de belangrijke rol aan, die zij, ook nog lang na de dood van haar man in 1931, speelde in het uitdragen van de avant-gardistische ideeën van De Stijl. Nelly van Doesburg overleed in 1975 Wat er allemaal met en vooral door haar gebeurde wordt in de film verteld door haar nicht en biografe, Wies van Moorsel en de dichter K. Schippers.

De voorstelling begint om 14.00 uur, duurt 55 minuten en wordt om 15.15 uur gevolgd door een gratis rondleiding in het museum over de tentoonstelling. Beide activiteiten zijn gratis toegankelijk op vertoon van een geldig toegangsbewijs tot het museum. Meer info en volledig programma: www.lakenhal.nl/doesburg

Cultuur Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×