ChristenUnie: "Daklozen niet wegjagen"

De ChristenUnie Leiden wil dat dak- en thuislozen niet meer worden verjaagd van plekken waar ze zich ophouden zoals de Garenmarkt en in het recente verleden ook de omgeving van de Zoeterwoudsesingel. CU-fractievoorzitter Guido Terpstra vraagt het college om met oplossingen te komen: “Recentelijk bereiken mijn fractie berichten dat groepen daklozen gevraagd worden te vertrekken. Dit gebeurde ook al eerder aan de Zoeterwoudsesingel, nu bereikt ons ook het bericht dat dit op de Garenmarkt gebeurt.

De fractie van de ChristenUnie erkent de problemen, maar vindt het opjagen van daklozen geen oplossing.” De partij wil dat dak- en thuislozen een betere dagbesteding krijgen. Daarbij zouden organisaties als Stichting de Binnenvest een rol moeten spelen. Deze houden zich al bezig met de opvang en dagbesteding van dak-  en thuislozen.

Leiden daklozen


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×