Personeel Kamer van Koophandel terug naar school

De komende drie jaar zullen tussen de 400 en 600 medewerkers van de Kamer van Koophandel Nederland de opleiding Juridisch Medewerker volgen bij ROC Leiden. Kamer van Koophandel Nederland en ROC Leiden hebben het scholingstraject samen ontwikkeld. Medewerkers van de Kamer van Koophandel kunnen hierdoor terug naar school en een op maat gemaakt opleidingstraject volgen om zo een mbo-diploma te behalen. Inmiddels zijn 35 medewerkers van de Kamer van Koophandel gestart aan de opleiding.

De opleiding Juridisch Medewerker is een op maat gemaakt traject. Aan het begin van de opleiding stelt ROC Leiden vast wat het kennisniveau is van de Kamer van Koophandel-medewerker. Afhankelijk van vooropleiding en ervaring wordt de opleidingsduur bepaald. Wanneer noodzakelijk, biedt ROC Leiden hen individuele ondersteuning om succesvol te kunnen deelnemen aan het programma. Behalve theorielessen bij ROC Leiden, werken deelnemers in de loop van het schooljaar aan themaopdrachten die aansluiten bij bepaalde werkzaamheden in de Kamer van Koophandel-organisatie. De opleiding wordt afgesloten met een Proeve van Bekwaamheid per kerntaak, waarbij de Kamer van Koophandel-medewerker op de werkplek laat zien dat hij de werkprocessen beheerst.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×