Voorraad Nederlandse griepvaccins aangekomen in Padang

De Leidse huisarts Walter Schrader had het goede idee om een overtollige voorraad griepvaccins niet te vernietigen maar een nieuwe bestemming te geven en naar het rampgebied in en rondom Padang (Indonesië) te sturen. De ambassadeur van Indonesië roept de regering van Nederland nu ook op om vaccins tegen de Mexicaanse griep ter beschikking te stellen. Naar schatting een miljoen griepvaccins met een waarde van 20 miljoen Euro zullen op korte termijn ongebruikt bij Nederlandse huisartsen liggen, terwijl een onbekende hoeveelheid vaccins verstuurd wordt naar Nederlandse bedrijven en zorginstellingen, waar het animo om zich te laten vaccineren niet erg groot is.

In Padang voltrekt zich echter een humanitaire ramp. Tienduizenden huizen, klinieken en ziekenhuizen werden in deze stad met 1 miljoen inwoners in een paar seconden met de grond gelijk gemaakt. Duizenden raakten zwaargewond of verloren hun leven; tienduizenden mensen verloren hun huizen en bezittingen.

De Ambassadeur van Indonesië, de Heer Habibie, heeft de omvangrijke zending medische hulpgoederen van de Stichting Horizon Holland in ontvangst genomen. Met deze medicijnen kan de acute medische zorg voor 30.000 patiënten gedurende drie maanden gewaarborgd worden.

Leiden rappendehuisarts


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×