Verkiezing grootste natuurkundige bij Boerhaave

De verkiezing van de grootste natuurkundige die een paar maanden geleden startte, nadert de ontknoping. Op woensdag 21 oktober wordt tijdens de Nacht van de Natuurkunde in Museum Boerhaave bekendgemaakt, wie gekozen is tot grootste natuurkundige. De afgelopen maanden kon het publiek via www.grootstenatuurkundige.nl stemmen op de natuurkundigen. De meeste stemmen gingen naar Einstein, Newton, Galileï, Huygens en Feynman.

Dit vijftal werd vervolgens in de Volkskrant verdedigd door een aantal topnatuurkundigen. Tijdens de Nacht van de Natuurkunde houden deze topnatuurkundigen (Ad Lagendijk, Vincent Icke, Sander Bais en Klaas Landsman en wetenschapshistoricus Frans van Lunteren) een pleidooi voor hun favoriet. Ook worden er live demonstraties gegeven en filmpjes vertoond.
Daarna wordt niet alleen de natuurkundige met de meeste stemmen bekendgemaakt, ook wordt onder de mensen die hun stem uitbrachten, een bezoek aan het Zwitserse onderzoekscentrum CERN verloot. De nacht duurt van 20.00 tot 22.00 uur. Het museum, dat te vinden is aan de Lange St. Agnietenstraat 10, is al vanaf 19.00 uur te bezoeken. De toegang is gratis.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×