Kijkje in de “woordenkeuken”

Het Instituut voor Nederlandse Lexicologie (INL) organiseert volgende week zondag een kijkje in de “woordenkeuken”. Het INL aan de Witte Singel, verzamelt en bestudeert Nederlandse woorden, slaat ze op in databases en maakt daarmee wetenschappelijke woordenboeken. Ook beheert en onderhoudt het instituut digitale taalmaterialen en stelt die met behulp van de modernste technieken beschikbaar aan geïnteresseerden. Op 18 oktober kunnen belangstellenden tussen 13.00 en 17.00 uur deelnemen aan allerlei activiteiten. Zo zijn er korte presentaties over spelling, nieuwe woorden, historische woordenboeken en taal- en spraaktechnologie. Verder kunnen bezoekers meedoen aan een spellingtest, een stemmenquiz, de FUDGE-test (zie of nieuwe woorden als wachtverzachter en vetbelasting het Algemeen Nederlands Woordenboek halen) en een conversatie met de computer. Het volledige programma is te vinden op www.inl.nl.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×