Speciaal voor de Coming Outdag in Leiden is er een bloem ontwikkeld die alle kleuren van de regenboog heeft. Deze regenboog Chrysant zal centraal staan als tastbaar item op 11 oktober. De bloem is mede tot stand gekomen dankzij 2Dezign uit Rijnsburg. Christine Carrington is ambassadrice van deze bloem en is in Leiden bekend van o.a. de Diva Queen of the Year verkiezing tijdens de Lakenfeesten en is verder de oprichtster van travestie trio The Alley Girls.

Regenboogvlag om Molen de Valk tijdens landelijke Coming Outdag

Molen De Valk is rond 11 oktober versierd met een enorme regenboogvlag. Deze vlag staat symbool voor de homo-, lesbo-, biseksuele en transgender gemeenschap. Omdat homoseksualiteit in sommige kringen nog steeds een taboe is, heeft minister Plasterk in 2007 besloten dat voortaan op 11 oktober de Nationale Coming Outdag zal plaatsvinden. Dat gebeurde vorig jaar voor de eerste keer. Speciaal voor deze dag heeft de Leidse travestiet Christine Carrington de ludieke actie rond Molen de Valk bedacht. De vlag van 18 meter wordt door de Delftsche Studenten Alpinisten Club (DSAC) opgehangen.

Het kabinet wil met de Coming Outdag aangeven dat het heel gewoon is om publiekelijk uit te komen voor de seksuele geaardheid, omdat dat van belang is voor het verder zichtbaar en bespreekbaar maken van homo-, bi- en transseksualiteit. In sommige andere landen wordt op 11 oktober al langer een Coming Outdag georganiseerd, bijvoorbeeld in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Zwitserland. Steeds meer landen en steden haken daarbij aan. Leiden dit jaar voor de tweede keer.

De regenboogvlag is een internationaal symbool voor de trots en de diversiteit van de homo-, lesbo-, bi- en transgendergemeenschap. Hij bestaat uit de kleuren rood, oranje, geel, groen, blauw en violet en werd voor het eerst gebruikt in de San Francisco Gay Freedom Day Parade op 25 juni 1978.

Leiden comingoutdag


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×