Leidse basisschool krijgt 'Les op de Maan'

Gisteren en vandaag kregen ruim vijfentachtig leerlingen van basisschool de Sterrenwachter uit Loosdrecht en de Leidse Haanstraschool les op de ‘maan’, in het kader van ‘World Space Week’. Deze bijzondere locatie werd gezorgd door ruimtevaartbedrijf Dutch Space, die de deuren van haar Technisch Gebouw Leiden (TGL) opende voor een interactieve les over ruimtevaart. Bart Reijnen, CEO van Dutch Space: “Dat ruimtevaart onderdeel is van ons dagelijks bestaan gaat voor veel kinderen pas leven als ze het kunnen zien, horen en voelen. We hebben met deze inspirerende omgeving de ruimtevaart vandaag even heel dichtbij gehaald en de leerlingen een bijzondere kijk gegeven op de maan en onze aarde.”

Na de Les op de Maan, die een opstelling heeft van zo’n 200 m2, konden de leerlingen een kijkje nemen bij de tussentrap van ESA’s kleine lanceervoertuig Vega. Daarna volgde een kennismaking met de materialen, die nodig zijn om een zonnepaneel te bouwen voor een satelliet. Tot slot maakten de kinderen zelf een satelliet van een bouwplaat en thermische folies. Het waren leerzame dagen.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×