Gisteren ontving Jochem Myjer de erepenning uit handen van burgemeester Lenferink. (Foto's: Emile van Aelst/www.leidseglibber.nl).

Erepenning voor Jochem Myjer

In een volle Burgerzaal van het stadhuis heeft de Leidse komiek Jochem Myjer gisteravond de erepenning van de gemeente Leiden ontvangen. Burgemeester en wethouders besloten hem de erepenning toe te kennen omdat Myjer zich een waar ambassadeur van Leiden toont, zowel met zijn theaterstukken als door zijn betrokkenheid bij (vaak ook) Leidse goede doelen. Jochem Myjer (32) werd in Leiden geboren. Hij groeide op in Zutphen en op zijn zestiende keerde het gezin Myjer naar Leiden terug. Hij ging hier naar het Stedelijk Gymnasium en na het behalen van zijn diploma ging hij in Groningen biologie studeren. Zijn studie gaf hij na twee jaar op om fulltime cabaretier te worden. Momenteel toert hij door Nederland met de voorstelling De Ruste Zelve, die gebaseerd is op zijn ervaringen in en met de stad Leiden.

Jochem Myjer is ambassadeur voor diverse instellingen. Zo is hij actief voor Energy 4All, een organisatie die zich inzet voor personen met een stofwisselingsziekte. Ook is hij ambassadeur van Xenia Hospice, een Leidse stichting die zich beijvert voor de oprichting van een hospice voor jonge mensen. Daarnaast ondersteunt Jochem ook de Stichting Keys for Kids, een Leidse organisatie die zich inzet voor kinderen in derdewereldlanden, met name die in de Leidse zusterstad Buffalo City (Zuid-Afrika). Jochem Myjer ondersteunt als ambassadeur ook de Leidse Schouwburg. Zijn eerste benefietvoorstelling ooit, die voor de Tsunami van 2004, hield hij in de Leidse Schouwburg.

De Erepenning van de stad Leiden wordt doorgaans éénmaal per jaar uitgereikt en wel op de vooravond van de viering van Leidens Ontzet. Het ontvangen van de erepenning is vergelijkbaar met het verkrijgen van het ereburgerschap.

Cultuur Leiden 3oktober2009


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×