Breestraat mogelijk open voor autoverkeer

De Breestraat gaat mogelijk weer open voor autoverkeer. Het gaat om een tijdelijke openstelling in 2014 en 2015 als vervangende route voor de Hooigracht als daar de RijnGouweLijn wordt aangelegd. Dat zei verkeerswethouder John Steegh afgelopen week naar aanleiding van vragen van de VVD over de bereikbaarheid van Leiden. De partij heeft signalen gekregen dat de brug bij de Hoge Rijndijk die onderdeel uit moet maken van de Ringweg Oost niet op tijd klaar kan zijn. Als dat inderdaad zo is, komt de Breestraat in beeld als vervangende route. “Maar bij voorkeur gebeurt dat niet,” aldus Steegh die verder zei geen signalen te hebben dat de brug niet op tijd klaar zal zijn. Voorwaarde is dan wel dat de raad nog dit jaar een besluit neemt over de aanleg van de ringweg.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×