De Tibetaanse Mastiff Patiala was ook mee op expeditie, foto: Volkenkunde.

Dierendag bij Volkenkunde

Aanstaande zondag is het Dierendag. Ook bij het museum van Volkenkunde wordt dat gevierd. Kinderen tot en met 12 jaar mogen dan gratis naar binnen, om deel te nemen aan een speciaal gemaakt programma. De tentoonstelling Karavaan door de Karakoram, laatste ontdekkingsreizigers in de Himalaya (1929-1930), vormt een goed aanknopingspunt voor dat programma. Zo reisden er tijdens deze ontdekkingsreis die onder leiding van Philips Visser stond, een grote groep pony’s, ezels, kamelen, yaks en schapen mee. Bovendien had de expeditieleider zelf zijn Tibetaanse Mastiff Patiala bij zich. Tijdens een multimedialezing wordt zondag stilgestaan bij de avonturen van Patiala.

De levende soortgenoten van deze hond, zijn bovendien op het buitenterrein van het museum te bewonderen.
Verder zijn er een spannende film en dierenspeurtocht door het museum. Het programma duurt van 10.00 tot 17.00 uur. De multimedialezing wordt gehouden tussen 14.00 en 15.00 uur. De presentatie van de mastiffs is gepland tussen 15.15 en 15.45 uur. De hondenclub is aanwezig tussen 13.00 en 17.00 uur, met onder andere een informatiestand. Tenslotte wordt tussen 15.45 en 16.30 uur de film `Het raadsel van het Patiala collier’, vertoond. Het Museum van Volkenkunde is te vinden aan Steenstraat 1.

Cultuur Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×