De Leiderdorpse burgemeester Michiel Zonnevylle speldde Theo der Kinderen de versierselen op die horen bij de titel 'Lid in de Orde van Oranje Nassau'. Theo en zijn Corry waren trots als een pauw op de onderscheiding. (Foto: PR).

 

Onderscheiding voor jubilerende muzikant

Met een smoesje over een optreden werd Theo der Kinderen (1927) naar de kantine van Volkstuinvereniging Ons Buiten gelokt. Daar werd hij opgewacht door een schare familie, vrienden, kennissen en collega-muzikanten. En daar stond hij, keurig in smoking, beduusd. Terwijl op de muziek van ‘Over 25 jaar’ een feestlied werd ingezet door orkestleider Dries Willemse, wisten pianist, organist, accordeonist en zanger Theo der Kinderen en zijn vrouw Corry hoe laat het was. Het tweetal was erin getuind, had ook nauwelijks gedacht aan een feestje ter gelegenheid van het 65-jarig jubileum als muzikant. Het werd een heerlijke middag vol herinneringen en veel muziek. Optredens van de band 7-2-7 onder leidling van André Bruijns en de Leiden All Stars. In beide formaties is Der Kinderen één van de steunpilaren.

Iedereen in Leiden die maar iets met muziek te maken heeft gaf acte de presence. Namen? Saxofonist Jan Bronmeijer, bassist Piet Bouwman, de drummers Wim Crama en Paul Uljee, accordeonist Barry Verver, Frits Landesbergen van de gelijknamige big band en trompettist Jan de Wit. Ook leden van De Stalen Band, het oudste amateurdansorkest van Nederland, waar de jubilaris regelmatig invalt, waren op het feestje afgekomen.

Voor het absolute hoogtepunt zorgde de Leiderdorpse burgemeester Michiel Zonnevylle, die met ambtsketen, kwam vertellen dat het Hare Majesteit de Koningin had behaagd de sympathieke Leidse Leiderdorper (of Leiderdorpse Leidenaar) te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De sympathieke muzikant kwam woorden te kort om iedereen te bedanken, hij zocht snel zijn vertrouwde plek aan de piano op en speelde én zong ‘Just friends’. Een betere titel had hij niet kunnen kiezen. Het bleef nog lang op een gezellige manier onrustig aan het Joop Vervoornpad pad.

Cultuur Leiden Regio


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×