Een welverdiende gouden plak voor de pupillen: Sam van Braak, Tom Hensing, Thieme Schmidt en Roos van Elk; foto: PR.

Leiden Atletiek scoort goed bij Nederlands estafettekampioenschap

Leiden Atletiek heeft afgelopen weekend goed gescoord in Amstelveen. De vereniging wist maarliefst elf medailles in de wacht te slepen. Bovendien wist één van de teams Nederlands kampioen te worden. Aan het Nederlands estafettekampioenschap is een groot randprogramma gekoppeld, dat vooral interessant is voor jeugdteams. In totaal reisden er dit weekend 24 Leidse teams af naar Amstelveen. Daar slaagden de pupillen er al meteen in bij de gemengde 10 x 40 en 10 x 60 meter een zilveren en gouden plak te verdienen.

De jongens pupillen B werden daarna tweede op de 4 x 40 meter en de jongens pupillen A derde op de 4 x 60 meter. Bij een speciale estafette waarop één C-pupil, één B-pupil en twee A-pupillen in de benen komen, werd Leiden eerste.
Bij de 4 x 1500 meter voor senioren, een officieel Nederlands kampioenschap, won Leiden brons. Op de 4 x 800 meter wonnen de senioren de gouden medaille.
De Leidse Masters wonnen op de 4 x 200 meter een zilveren NK-medaille. Ook ging er zilver naar De jongens D-junioren. De dames onder de C-junioren waren ook niet onverdienstelijk. Zij wonnen brons op de 4 x 80 meter en bij de Zweedse estafette scoorden ze zilver.

Leiden Sport


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×