Wethouder John Steegh (met blauw overhemd) gaf de aftrap voor de eerste Leidse Whiskytrail. Naast hem Martijn Snoeck, Wouter Wapenaar en Frank van Leeuwen. (Foto: PR).

Leiden weer Whisky-evenement rijker

Afgelopen woensdagavond opende wethouder John Steegh de eerste Whiskytrail Leiden. De Whiskytrail is een initiatief van Frank van Leeuwen (ProKwadraat-Groepswijzer.nl), Wouter Wapenaar (Whisky etc. en Whiskyfestival) en Martijn Snoeck (English Pub North End).Met een toast en het ondertekenen van een certificaat gaf Steegh de aftrap. Na de uitreiking van een startpakket met daarin een speciaal whiskeycord en een whiskyglas zette het gezelschap zich in beweging voor een tocht langs langs vijf Leidse cafés. Daar kregen de deelnemers telkens een andere whisky te proeven onder begeleiding van de muziek van Blue Monday.

Op de aftekenkaart werd per kroeg een stempel verzameld die na afloop een heus certificaat opleverde. In de English Pub North End werden de certificaten na de genoeglijke proeverij aan de deelnemers uitgereikt. Met het Whiskyfestival en de Whiskytrail Leiden mag Leiden zich wellicht ‘Whiskyhoofdstad van Nederland’ noemen.

Het startpakket (€ 15, incl. glas, whiskeycord, magazine, proefflesje, routeboekje en andere extra’s) is te koop bij ProKwadraat-Groepswijzer, Van der Sterrepad 2, Leiden en is ter reserveren via de website www.whiskytrail.nl. De whiskytrail is uit te breiden met de huur van kilts, muziek en de deskundige gids Wouter Wapenaar (organisator International Whiskyfestival in de Pieterskerk te Leiden).

Cultuur Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×