Spectaculair. Dat wordt de openingsact van Leidens Ontzet op de Garenmarkt. (Foto: PR).

Spectaculaire start Leidens Ontzet op Garenmarkt

Vrijdag 2 oktober om 15.74 uur (voor niet-Leidse horloges, dat is dus 16.14 uur) begint dit jaar de officiële viering van het Leidens Ontzet. Met een ‘ knipoog ‘ naar het bevrijdingsjaar van de stad Leiden zullen de burgemeester van Leiden Henri Lenferink en de voorzitter van de 3 October Vereeniging Mw. Els van Eijk Heslinga op het grote podium op de Garenmarkt een korte knallende en flitsende openingshandeling verrichten. Aansluitend kan het publiek genieten van een prachtige voorstelling van een groep van 15 artiesten uit vier grote Nederlandse Straattheatergezelschappen. De voorstelling is speciaal voor het Leids Ontzet gemaakt.

Een tijdspatroon van verleden naar toekomst wordt gevisualiseerd en ten gehore gebracht. Een show met als thema ‘ van verleden naar toekomst, een vlucht naar de vrijheid……’ Beginnend met geluiden en beelden van vroeger op het speelveld van de Garenmarkt gaat de voorstelling langzaam over in geluiden van huidige en toekomstige klanken. Van alle kanten rond het plein komen figuren het plein op, zij symboliseren het verleden, hun droom m.b.t. hun vlucht naar de toekomst. Een spectaculaire show ontstaat in de stijl van ‘Cirque du Soleil’ met live gespeelde muziek. Alles te zien vanaf de grote tribune,maar het publiek kan ook gewoon op en rond het plein staan. De voorstelling is gratis en duurt ongeveer 45 minuten.

Cultuur Leiden 3oktober2009


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×