Een plechtig moment gisteravond in de Hooglandse Kerk. Voordat het Wilhelmus werd gezongen, werd er een bloemstuk gelegd op het graf van oud-burgemeester Pieter van der Werff die in 1604 in de kerk begraven werd. (Foto's: Emile van Aelst).

Bloemen voor Van der Werff bij Koraaloefening

Vele honderden Leidenaren kwamen gisteravond bijeen in de Hooglandse Kerk voor de jaarlijkse repetitie van de Koraalzang. Onder leiding van dirigent Wim de Ru en onder muzikale begeleiding van Concordia en Werkmans Wilskracht konden de, soms best ingewikkelde, oudshollandse liederen geoefend worden, zodat iedereen ze op zaterdag 3 oktober probleemloos kan meezingen tijdens de Koraalzang in het Van der Werffpark. De Ru had daarvoor nog een paar belangrijke tips: “Sta vroeg op en zorg dat je goed gegeten hebt, bijvoorbeeld een paar haringen. Dat komt de stem ten goede”.

Dat de oefening niet voor niets jaarlijks gehouden wordt bleek ook nu weer. Een echte ‘instinker’ was bijvoorbeeld het Leidse volkslied ‘Leiden, Stad van mijn hart’ dat een toon hoger wordt gezongen dan eerdere jaren. Ook een aantal andere liederen kunnen, zo was te horen, op verschillende manieren gezongen worden. Wim de Ru: “Ik zeg niet dat het fout is, maar we moeten wel afpspreken hoe we het doen. dus als u dat op 3 oktober even wilt doornemen met de mensen naast u die hier nu niet aanwezig zijn, komt alles goed”.

Cultuur Leiden 3oktober2009


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×