Eerste nieuwbouwwoningen Genestetstraat opgeleverd

Vanmorgen hebben de eerste huurders in speeltuin Westerkwartier de sleutel gekregen van de nieuwbouwwoningen die woningcorporatie de Sleutels heeft gebouwd in de Genestetstraat en omliggende straten. De oude woningen voldeden niet meer aan de eisen van deze tijd en waren niet meer goed te renoveren. In 2008 zijn ze daarom gesloopt om plaats te maken voor eigentijdse nieuwbouwwoningen. De Sleutels is een jaar geleden begonnen met het aanbieden van de nieuwbouw aan toekomstige huurders. “Zo konden we hen mee laten beslissen over de indeling en afwerking van hun nieuwe huis,” vertelt Marianne den Hartog, manager Wonen bij de Sleutels. “De nieuwe huurders konden vooraf de grootte en uitvoering van de keuken bepalen en aangeven of ze wel of geen tweede toilet wilden. Ook mochten ze onder andere kiezen uit tegels, kranen en andere materialen.”

De nieuwe huurders kunnen rekenen op een lage energierekening. De woningen hebben het energielabel A+: een 10% betere prestatie dan wat het Bouwbesluit voorschrijft. Architect Manon Pattynama ontwierp de woningen met vloerverwarming in de woonkamer, natuurlijke ventilatie, dubbel glas en extra isolatie in de gevel en het dak. “Er zitten aardige nieuwe snufjes in,” vertelt projectbegeleider Giovanni Margaroli: “Zo wordt de warmte van wegstromend douchewater door een systeem opgevangen en hergebruikt om nieuwe warmte te genereren. Ook worden alle woningen worden met PKVW (Politie Keurmerk Veilig Wonen) opgeleverd en dat scheelt de huurder weer in de verzekeringskosten.”

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×