MAYA 2012 - Intrigerende mysteries van een eeuwenoud volk

In Museum Volkenkunde wordt vanaf 9 oktober de interactieve tentoonstelling ‘MAYA 2012 – De mysteries van een eeuwenoud volk’ gehouden. Deze tentoonstelling geeft een uitgebreid beeld van de eeuwenoude en tegelijkertijd nog springlevende Mayacultuur. Doormiddel van speciaal hiervoor ontwikkelde spelelementen, bijzondere voorwerpen, reconstructies, foto’s en films worden de geheimen van dit mysterieuze volk ontrafeld. Volkenkunde koesterde al lange tijd de wens voor een Maya tentoonstelling en had geen beter moment kunnen kiezen, omdat een grote rampenfilm over het voorspelde onheilsjaar 2012 in november in première gaat en de media veel aandacht geven aan dit eindjaartal van de beroemde Mayakalender, waaraan veel mensen het einde van de wereld koppelen. Vandaag werden in het museum opnamen gemaakt voor de AVRO-jeugdserie ‘2012, het jaar nul’, waarbij een groep schoolkinderen op zoek was naar een verdwenen professor.

De tentoonstelling loopt van 9 oktober tot en met 22 augustus 2010. Meer info: www.volkenkunde.nl

Cultuur Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×