Fietstocht langs negen Leidse molens

Er is weer een hoop te doen in en rondom de Sleutelstad. Aanstaand weekend zijn de Open Monumentendagen, gecombineerd met de festiviteiten rondom de autoloze zondag en op zondag 20 september wordt de Leidse Molendag gehouden. Acht van de negen Leidse molens zijn die dag geopend voor publiek. Alle molens hebben hun eigen functie, zoals het zagen van bomen tot planken, het malen van graan tot meel of het wegpompen van overtollig polderwater. Er zijn ook diverse oude ambachten en ambachtslieden te bewonderen, zoals een smid, een klompenmaker, een zeilmaker, een touwslager, een imker, een palingroker en een molenmaker, die graag over hun ambacht vertellen. Bij alle molens is de speciale fietsroute, die langs de verschillende molens voert, te koop.

Zondag 20 september van 10:00 uur tot 17:00 uur. Meer info: www.molensinleiden.nl .

Cultuur Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×