Stichting Leiden Communicatiestad van start

Met de ondertekening van het arbeidscontract met directeur Peter Duijvestein, gaat komende donderdag de Stichting Leiden Communicatiestad van start. Deze stichting moet er voor gaan zorgen dat de communicatiesector in de Sleutelstad de komende jaren een belangrijke pijler wordt. Leiden is een communicatiestad, waarin vrijwel alle disciplines uit de communicatieketen, zoals uitgevers, drukkers, fotografen, vormgevers, ICT-bedrijven, audiovisuele bedrijven en tentoonstellingontwerpers, ruim vertegenwoordigd zijn. Daarnaast bieden de universiteit, het ROC en de Hogeschool diverse communicatieopleidingen.

De initiatiefnemers en financiers van de stichting Leiden Communicatiestad zijn de gemeente, universiteit, Hogeschool, het ROC, Kamer van Koophandel en bedrijven in de communicatiesector. Deze partners willen de komende jaren werken aan innovatieve samenwerkingsvormen en een creatieve omgeving voor de communicatiebranche. Het Huis van de Communicatie in Nieuwe Energie is daar het eerste resultaat van. In dit pand worden de huisvesting, ontmoetingsplek en het podium voor de communicatiebranche onder één dak samengebracht. Directeur Peter Duijvestein heeft onder andere aan het roer van de Openbare Bibliotheek gestaan.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×