Nationale Orgeldag

Aanstaande zaterdag viert Leiden de Nationale Orgeldag. Belangstellenden kunnen niet alleen luisteren naar orgelbespelingen, ze kunnen ook zelf achter één van de historische orgels plaatsnemen om zelf een concert te geven. Tussen 11.00 en 14.00 uur mogen de orgels van de Hooglandse Kerk, Lokhorstkerk en Waalse Kerk worden bespeeld, onder deskundige begeleiding. Ook wordt er dan uitleg over de orgels gegeven. In de middag worden er orgelconcerten gegeven. De bespeling van het orgel in de Evangelisch-Lutherse Kerk wordt verzorgd door Michiel Ras en Maarten Boonstra. Zij worden ondersteund door tenor Hein Putter en mezzosopraan Rosalie Sloof. Dit concert duurt van 14.30 tot 15.30 uur.

Ronald de Jong verzorgt tussen 16.00 en 17.00 uur een concert in de Hartebrugkerk. Hij speeltonder meer Delen uit Messe à l’usage des couvents van Louis Couperin en Communion van Alexandre Guilmant. Peter Kuijt en Barend Kraal verzorgen ieder uur korte orgelbespelingen in de Lokhorstkerk.

De organisatie van de dag is in handen van Stichting Orgelstad Leiden.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×