Leerplicht ambtenaren opzoek naar thuisblijvers

Deze week is het de landelijke actieweek “maak het zelf, schrijf je in”. Dat betekent dat scholen en gemeenten door het hele land zich inzetten om de vierdejaars vmbo’ers en de tussentijds uitgevallen mbo’ers een goede start te laten maken op hun mbo-opleiding. Het is de bedoeling dat zoveel mogelijk vmbo-leerlingen een succesvolle overstap naar het mbo maken en dat mbo-leerlingen die het afgelopen jaar uitgevallen zijn, zich opnieuw inschrijven voor een passende opleiding.

Gisteren bezocht wethouder Gerda van den Berg het ROC Leiden, om daar samen met de leerplichtambtenaren te tellen hoeveel eerstejaarsleerlingen er gekomen waren. Er waren in de elf onderzochte klassen in totaal 16 jongeren afwezig . Deze thuisblijvers krijgen vandaag een telefoontje van een leerplichtambtenaar. De leerlingen die wel aanwezig waren, kregen te horen dat het ROC dit jaar zorgvuldig gaat controleren op aanwezigheid. Deze week worden ook andere mbo-scholen gecontroleerd.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×