Geometrische vormentaal van de natuur inspireert architectuur

Beeldend kunstenaar en grafisch ontwerper Carla Feijen maakte speciaal voor het Rap Architectuurcentrum een presentatie van haar studie naar geometrie, de vormentaal van de natuur. Feijen is gefascineerd door de uitwerking, die verhoudingen zoals de ‘gulden snede’ kunnen hebben in bouwwerken en het gevoel van ruimte, dat daardoor ontstaat. Het gebruik van de kennis van de geometrie van de natuur in architectuur en vormgeving is niet nieuw en is altijd al uitgangspunt geweest in verschillende culturen en van alle tijden. De bouwmeesters uit bijvoorbeeld het oude Egypte, Perzië en de Maya’s, pasten de ‘heilige’ geometrie toe in hun bouwwerken. Op de tentoonstelling is te zien dat de studie van Carla Feijen nieuwe geometrische vormen oplevert, die zij toont in papierconstructies en bamboe modellen van haar ontwerpen. Op 11, 20 en 26 september geeft Feijen tekst en uitleg over haar werk en de principes van deze vormentaal.

De tentoonstelling loopt van 11 tot en met 27 september.

Meer info en openingstijden: www.rapsite.nl

Cultuur Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×