Science Café over ondergang Nederlandse taal

Het Science Café staat volgende week dinsdag in het teken van de verdwijning van de standaardtaal. Het standaard Nederlands wordt steeds meer verdrongen door SMS- en chattaal. Ook worden de grammaticale regels niet altijd meer gevolgd en komen er steeds meer leenwoorden. Over de vraag of dit teloorgang, of juist evolutie van de Nederlandse taal is, gaat het Science Café. Joop van der Horst van de Universiteit Leuven is spreker. Hij schreef het boek “Het einde van de Standaardtaal”, werkte voor verschillende taalinstituten en had een column in het Leidsch Dagblad. Nadat Van der Horst zijn mening gegeven heeft, gaat hij onder leiding van Jos van de Broek, hoogleraar wetenschapscommunicatie in Leiden, in debat met het publiek. 

De muzikale omlijsting is in handen van jazz-zangeres Wieke ter Weijde.

Het Science Café vindt plaats op 8 september in de foyer van het LAKtheater en duurt van 19.45 tot 22.00 uur. De toegang is gratis

Cultuur Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×